dinsdag 13 september 2016


Terug van Frankrijk  1.

Wat is daar allemaal gebeurt!!

Op maandag 29  augustus om 21.0 uur vertrokken met de auto richting de Mont Ventoux.
1050 km staat er op de Tom Tom en dus komen we de volgende ochtend aan en met de nodige pauzes betekent dat we om 10.00 uur in de ochtend aankomen op Camping Le Ventoux nabij Mazan.
  


Als we aankomen kunnen we na de nodige formulieren en uitleg plaats nemen in onze Mobil-Home op plek A4. Een rustige plek in de hoek van de camping. 
Een kleine rustige camping op een kleine 8 km van Bedoin en 13 km vanaf Malaucene.
Sault ligt op een afstand van 33 km.

In de middag eerste wat inkopen bij de Intermarche in Mazan en dan is het ook tijd om eens rustig te eten en dat gaan we dan ook doen. 

Op woensdag ga ik mijn eerste ritje maken in de omgeving en besluit naar Bedoin te rijden om de beroemde fontein en start van de klim met eigen ogen te zien. 
Het is 34 graden en de wegen zijn goed al moet ik wel goed aan de kant blijven omdat de auto's toch wel doorrijden ondanks dat ze rekening houden met fietsers.
Ik besluit in Bedoin door te rijden om eens een stuk van de route te pakken.
Het gaat niet slecht en rijd in 21 min tot aan het bos. Linksaf en het gaat direct omhoog.
Als ik de eerste bocht neem het bos in zit ik al op mijn kleinste versnelling en als ik even niet oplet en schrik van een achterop komende auto zit ik naast het asfalt en moet met mijn voeten aan de grond.

Teleurgesteld draai ik om en laat me naar beneden rollen. Terug naar Bedoin en verder naar de camping. Als ik aankom bij de camping staat mijn vrouw te wachten voor een mooie foto.


Met op de achtergrond de Mont Ventoux in zijn volle glorie.
Maar na mijn testritje komt er een beetje twijfel en zal ik de volgende morgen voorbereid moeten zijn.
De planning is om vroeg te vertrekken maar we hebben een slechte nacht en doen eigenlijk geen oog dicht. Waarom niet? Geen idee
We besluiten dus niet te gaan en stellen het uit tot later op de dag. Fout!!!
Het is overdag 34 graden en het koelt niet af. Om deze dag niet als verloren te beschouwen besluit ik toch om te gaan vertrekken. 
Ik start op de camping net als woensdag en als ik in Bedoin aangekomen ben eet ik nog een banaantje en na een plasje ga ik van start.
Na wederom 21 minuten kom ik bij het begin van het bos en begin vol verwachting aan de klim.
Ik zit bijna direct aan mijn limiet en denk : wat ben ik aan het doen.

Ik trap door en kom door de eerste bochten. Ik merk dat drinken moeilijk wordt en vraag me af hoe ik die 10 kilometer door het bos ga overleven.

Ik zie op mijn Mio cyclo505 dat ik nu 11,5% stijging heb en krijg door ademnood en de warmte geen kans meer mijn trappers rond te krijgen en moet met de voeten aan de grond.
Nadat mijn hartslag weer wat gedaald is besluit ik weer op te stappen. Mijn vrouw geeft me een zetje en ik trap weer door. Na een kleine 100 meter merk ik dat het onbegonnen werk is en besluit te stoppen.

Geschrokken drink ik wat en vertel mijn vrouw wat ik ga doen. Ik ga naar beneden en daarna door naar de camping.  Er komen nog meer dagen en weet ik nu hoe het staat en wat er nodig is.