woensdag 30 december 2015



Het begin komt dichterbij





Het is vandaag 29 december 2015 en ik ben gisteren aan een cyclus begonnen van vier nachtdiensten. Tja, het werk gaat ook gewoon door.
Om 15.15 uur uit bed en ben om 16.20 uur op mijn fiets gestapt om een segment van de Ronde van Vlaanderen rijden. 33 km in heuvelachtig terrein met pittige klimmetjes waarbij de stuurschakelaar soms op 8, 9 en ook nog op 10 moest staan. 1 uur en 13 minuten.



Dus op Nieuwjaarsdag kom ik uit mijn laatste nachtdienst en dan begint mijn avontuur.
Ook Leon de Kort had zijn twijfels. Zou het wel lukken om je aan je belofte te houden om tussen je werk, gezin en sociale leven door elke dag 1 uur minimaal te fietsen.
Binnen of buiten. In binnen of buitenland. Want ja , een mens gaat ook op vakantie.
En dat is in 2016 gericht op de Mont Ventoux in Frankrijk.

Fietsen in de nabijheid van de Kale Berg en uiteindelijk ook naar de top.
Het gehele jaar staat dus in het teken van de beklimming in september. Trainen , kilometers maken en dan hopen op een paar geweldige dagen met goed weer.
Ik zie het al voor me: een leuke camping met een nette Mobil Home en een veranda half in de zon.



Alweer enkele jaren geleden was ik op vakantie in de buurt van Alpe d'Huez. Een camping aan de voet van de berg. Dus wat doe je dan. Dan ga je in het dorp bij de plaatselijke rijwielhandel een racefietsje huren en ga je de strijd aan met deze "hollandse"berg.
Als ik me goed herinner was 1 uur en 13 minuten mijn tijd die officieel werd vastgelegd met een tag aan mijn fiets. In die tijd had ik nog geen mobieltje met gps en ook Strava bestond nog niet.
Ik heb die week 2x de berg beklommen en was best trots op mijn zelf.