woensdag 13 april 2016


Wisselvallig

De weersverwachtingen zijn uitgekomen en ook deze week zitten ze in de buurt met alle dagen wisselvallig weer. Zonnig, niet alle dagen droog en wind, veel wind.
Vorige week van maandag t/m vrijdag toch op de Tacx gefietst maar afgelopen zaterdag kond ik weer naar buiten en dat was lekker.
Ruim 1,5 uur gefietst en zondag een stukje meer. Op allebei de dagen veel wind maar dat zijn we in Nederland wel gewend maar toch wil je ook wel eens gewoon een stuk fietsen waarbij je niet zoveel energie wil verspillen aan allen al vooruit komen maar. 
Zoals elk nadeel is er ook een voordeel. Je kunt met de wind in de rug lekker snelheid maken en dat is ook wel eens lekker. Zo blijft je gemiddelde toch nog redelijk netjes en zaterdag (27,7) en zondag (27,8) was het gemiddelde ook praktisch gelijk.

Nu kan ik in Oud Gastel alle kanten op en de polderwegen zijn dichtbij. Ook alle dorpen in de omgeving weet ik te vinden en kan allerlei rondjes en lusjes rijden en toch dichtbij huis blijven.
Al het weer dreigend is en het barst los kan ik toch snel thuis zijn.
Het is wel jammer dat ik bv Parijs Roubaix op de tv voor een groot gedeelte moest missen maar zelf fietsen is ook leuk. Wat een koers was dat toch. Topsport van de bovenste plank. Geen moment verslappen en blijven stampen.
Als ik dan rond rij en de wegen of fietspaden zijn slecht klaag ik al over de putten, spleten, randen, steentjes etc maar als je de profs ziet door denderen over de kinderkoppen .... ppff.

Maandag toch ook weer lekker een rondje van ruim 1 uur direct na het werk en dinsdag iets langer maar vanwege de dreigende lucht toch maar naar huis gegaan en kort daarna kwam het uit de lucht.

Vandaag geven ze zonnig weer en hopelijk iets minder wind.
Komende dagen wisselvalliger en moet ik goed kijken of ik tussen de buien door ga of op de Tacx ga zitten want ik wil natuurlijk wel elke dag minimaal 1 uur fietsen. Binnen of buiten

Tot nu toe heb ik vanaf 1 januari elke dag gefietst en hoop dat zo lang mogelijk vol te houden ondanks mijn onregelmatige werk en andere verplichtingen die je nu eenmaal hebt.
Er zullen vast nog dagen komen waarop ik ondanks alle wil van de wereld niet kan gaan fietsen maar tot het zover is ga ik door.