dinsdag 26 januari 2016


1000 km grens

Vorige week gaf ik aan dat de 1250 km haalbaar moest zijn en ik ga het nu wel halen denk ik want ik ben gisteren de 1000 km gepasseerd. Ik sta nu op 1036 km dus de komende 6 dagen nog 215 km fietsen en dan heb ik mijn finishersbadge van Strava binnen.
Ik sta na gisteren op positie 7227 van de 198.885 deelnemers. 

Het is buiten zeer zacht en het was gisteren zelfs de warmste 25 januari ooit gemeten. Ruim 14 graden en de komende dagen blijft het zacht met veel regen. Ik zie af en toe buiten een fietser en denk dan : wat doe ik binnen maar die gedachte verdring ik direct weer omdat het weer nou eenmaal de komende maanden winters zou moeten zijn en niet net als nu temperaturen boven de 10 graden.

Ik wacht gewoon op het voorjaar en blijf binnen mijn kilometers maken op mijn Tacx Blue-motion

Ik heb naar aanleiding van pijn aan mijn zitvlak na ongeveer een uur fietsen een crème besteld op Triathlonaccessoires.nl

Assos Chamois crème zorgt voor aangenamere en comfortabele lange ritten op de fiets.
Het vermindert de wrijving, werkt verkoelend/verzachtend en voorkomt bacteriële en schimmelinfecties op uw huid.
Breng een dun laagje Chamois Creme aan op uw huid voordat u gaat fietsen.
Gelijk maar 2 potjes besteld want vanaf 25 euro gratis verzending. Ik hoop dat het wat helpt en dat ik wat langer kan blijven zitten.




Ook v.w.b. voeding weer wat dingen geprobeerd. Veel groenten en fruit. Kwark met muesli en lijnzaad en heerlijk fruit zoals blauwe bessen, bramen, frambozen wat verkrijgbaar is in verpakkingen uit de vriezer. Havermout met banaan en walnoten...mmmmm


Ook regelmatig een handje noten is heerlijk en smoothies met fruit / spinazie zitten al wat langer in mijn repertoire en die blijf ik maken.
Gisteren de zoete aardappel geprobeerd en dat is geen aardappel maar een groente. Ook lekker.
Ook een pasta ontdekt dat geen pasta is maar een groente. Smaakt als pasta, ziet er ook zo uit en er zitten ook wel granen dus ook koolhydraten maar toch wat minder dan in echte pasta. Wel lekker.


Het gewicht daalt verder en ik denk de komende weken onder de 100 kg te komen.
Ik voel me hartstikke fit en gezond terwijl er toch een griepgolf heerst volgens de media.


Op naar de 1250 km en dan de volgende maand in.