dinsdag 1 maart 2016



Februari zit erop

De maand februari was dit jaar 29 dagen lang en dat lijkt niet veel maar als je jezelf beloofd hebt om elke dag minimaal 1 uur te fietsen is het toch weer wat extra's.
Maar oké , het is voorbij en ik heb in februari toch weer een mooi aantal kilometers weggetrapt op mijn Tacx Blue Motion.  Volgens Strava zijn het er 762 en vind ik toch weer een mooi aantal.

Ik heb in Februari allerlei segmenten gefietst van alle dvd's die ik heb.
Dus Challenge Roth, Ronde van Vlaanderen (2 dvd's), La Marmotte (2 dvd's)  en de drie dvd's van de Mont Ventoux. Dus wisselende parkoersen die ik soms stevig doorpakte met tempo trainingen en/of hoge trapfrequenties. Weinig op kracht omdat ik toch mijn knieën wil ontzien en niet voortijdig geblesseerd wil raken. De zomer is nog lang en ook na September is het nog ver voor we weer bij 1 januari zijn.

September is de maand waar ik naartoe wil werken en trainen. Waarom? Om de doodeenvoudige reden dat ik in die maand 3x de Mont Ventoux wil beklimmen. Fietsen is leuk en hard fietsen is heel leuk maar als ik zo door het jaar wat fiets en daarbij een beetje op mijn voeding let kan ik op gewicht blijven en hopelijk heel lang en gezond leven.
Maar dat is het dan ook.
Ik wil wel heel lang fietsen en gezond blijven maar er moet een spel of wedstrijd element in zitten.
Dus daag ik mezelf uit. Door de uitdaging aan te gaan elke dag te fietsen en ondertussen een doel in te bouwen. Dus dat staat in September te gebeuren.

Ik let op mijn voeding en ben sinds 1 januari al ruim 5 kilo kwijt (ook lekker) en hopelijk zet zich dat door. Eigenlijk heel simpel. Meer calorieën verbruiken dan je inneemt. Dat is lastig en soms heb ik geen idee hoeveel ik heb gegeten want ik ga geen calorieën tellen maar probeer gewoon na te denken over wat ik allemaal naar binnen werk. Dus veel groenten en fruit. Weinig tot geen aardappelen en pasta / rijst. Wel vlees en eieren. Kwark of yoghurt. Muesli en noten. Af en toe pure chocola.
Ik maak smoothies van fruit en spinazie. Heerlijk. Bak zelf af en toe koekjes van havermout of maak mueslirepen. Er zijn zoveel lekkere dingen te bedenken maar alles met mate. Anders werkt het niet.

Mijn rustpols was de afgelopen dagen 46 dus dat zit goed en mijn maximale hartslag tijdens een forse inspanning komt niet boven de 130 dus ik kan denk ik wel vaststellen dat mijn conditie goed is.

De maand maart is begonnen en daar heb ik een speciale bedoeling mee.
Dat vertel ik later. je kan al kijken op mijn Twitter @Bijnaelkedag waar ik al een begin heb gemaakt.
P.s. het aantal volgers van mijn Twitter account stijgt ook en dat is leuk.