woensdag 17 februari 2016



Cadans


Vandaag heb ik tijdens mijn dagelijkse uurtje me bezig gehouden met mijn cadans.
Op diverse websites en berichten lees ik vaak dat het belangrijk is om bij het klimmen een hoog trapritme aan te houden.
Met dat stoempen met een zware versnelling kun je in de Hollandse polder nog wel een eind komen of bij het beklimmen van een viaduct kun je op de grote plaat nog wel boven komen maar bij het echte klimmerswerk wordt dat onmogelijk.

Dus vandaag heb ik een mooi segment van de Ronde van Vlaanderen genomen om eens te trainen op een cadans van 100 of er boven.
Eerst een stuk in gefietst en daarna ben ik begonnen om de weerstand en mijn versnelling zo te houden dat ik 103 , 104  bleef trappen en dat ook volhouden.
Om met een hoge cadans ook nog een redelijke snelheid te behouden is niet zo moeilijk maar om dat in een klim van 20 kilometer boven de 100 te houden valt niet mee denk ik.
Toch beviel het me wel en ik zal het dus ook vaker gaan doen. Net een versnelling lager dan je gewend bent verschilt al een stuk.



Je voelt wel het verschil in je benen. De spieren worden een stuk minder belast en dat is ook wel eens lekker.

Ik zit nu in mijn laatste van 4 nachtdiensten en het slapen overdag is elke dag beter gegaan. Maar , als je een beetje gewend bent moet je weer terug in je normale ritme.
Mijn gewicht was afgelopen zaterdag en zondag 99.6 kg en maandag middag was dat ruim 1 kg hoger. Morgen ( woensdag) zal ik nog enkele uren slapen als ik thuiskom en dan in de middag nog een stukje fietsen.
In de avond is het dan afwachten hoe laat de vermoeidheid komt. Of je dan goed slaapt verschilt per persoon maar dat het een paar dagen duurt is wel zeker. Helemaal op mijn leeftijd.