dinsdag 26 juli 2016

Fitter, Faster , Stronger

Afgelopen week bijna 300 km gefietst. Heerlijk.
Ik voel dat ik fitter, sneller en sterker wordt en dat voelt heel goed.
Daar doe je het voor...toch?
Wat kom je onderweg allemaal tegen.

Gesloten brug op de route

Nieuwsgierige koeien die komen kijken
Donkere dreigende wolken

Ik ben de 6000 km gepasseerd en ga lekker door en met deze weersomstandigheden is dat geen straf.
Ik ben altijd blij als de vakanties beginnen en dat het goed weer is zodat iedereen die vrij heeft daarvan kan genieten.
Ik word 29 juli a.s. 54 jaar en dat heb ik samen met mijn vrouw die ook jarig is in juli afgelopen vrijdag gevierd met familie en vrienden. Lekker in de tuin met een hapje en een drankje.

Regelmatig kom ik onderweg andere fietsmaatjes tegen van oudere leeftijd en ook afgelopen zondag was dat het geval. Een meneer uit Oud-Beijerland onderweg naar Breda en daar zou hij zijn vrouw treffen die met de auto was gegaan. Hij was 66 jaar en fietste al 40 jaar. Maakte nog regelmatig tochtjes van 50 tot 100 km. En dat hield hem fit en gezond. Lichamelijk en mentaal.
Ik hoop na zo'n treffen altijd dat ik ook op die leeftijd nog mag fietsen.

Afgelopen zondag heb ik trouwens een ritje gemaakt van 105 km en dat ging goed. 
Vorige week maandag al een poging gedaan en volgens mijn fietscomputer had ik er ook 100 gefietst maar Strava denkt daar anders over dus afgelopen zondag maar iets extra gedaan zodat het nu zeker 100 kilometers waren. Bij elkaar toch een week van 298 km.

Ik ben mijn rondje aan het uitbreiden met een lusje langs Etten Leur want om aan 100 km kilometer te komen moet je door flink wat dorpjes en door polders rijden.
Ook lek gereden voor de eerste keer dit jaar en dat wisselen van binnenbandje viel niet tegen.
Het oppompen met een C02 patroon was de eerste keer en de band werd zo snel hard dat ik te snel stopte en uiteindelijk verder moest met een achterband die toch wat te zacht was. 
Ik heb het afgelopen dinsdag nog eens nagevraagd bij de peinderbikeservice en volgens hem heeft een co2 patroon voldoende lucht voor een volle band dus de volgende keer laat ik hem gewoon uitrazen.

Deze week i.v.m. onregelmatige diensten niet veel gelegenheid. Vandaag 50 km en donderdag zal daar nog wat bijkomen maar mogelijk houdt het daarbij op deze week.

Vandaag nog 5 weken en dan zitten we op de camping in Frankrijk om later die week de Mont Ventoux aan te vallen. 

Voor mijn verjaardag bij Futurumshop de     
Mio Cyclo 505 HC GPS West-Europa 
besteld en hopelijk is hij morgen binnen.

Kan ik zoveel meer mee en mijn fietsplezier verhogen door allerlei functies die ik nu niet heb op mijn fietscomputertje van 15 euro.
Ik kan niet wachten.........

Volg me op Twitter : @Bijnaelkedag