dinsdag 2 februari 2016



Februari


De maand Januari zit erop en ik heb een heel goed begin gehad van mijn uitdaging om elke dag minimaal 1 uur te fietsen. Omdat ik in Januari meedeed aan de Distance Challenge op Strava heb ik regelmatig meer gefietst dan 1 uur omdat ik anders de 1250 km niet zou halen.
Soms reed ik segmenten van 1,5 uur of langer.
De Challenge heb ik gehaald en nu ga ik in Februari me richten om ook minimaal dat ene uur te fietsen maar niet meer gericht op aantal kilometers maar meer op klimmen.
Ik heb wat problemen met mijn dvd's van La Marmotte die niet goed aangeven wat het hellingspercentage is en ook net juist aangeven in welke stand ik mijn stuurschakelaar moet zetten.

Ik heb contact daarover met Cyclingvideo wat dus allemaal valt onder Real Life Video en CadenceVR software. Zij hebben van alles gevraagd maar de dvd's werken niet goed.


Nu heb ik dus alleen maar mijn dvd's van de Ronde van Vlaanderen en Challenge Roth.
In de Ronde van Vlaanderen zitten natuurlijk ontzettend veel beklimmingen.
Die zijn niet heel lang dus met een lange beklimming zoals in de Alpen vergelijken is niet eerlijk.

Ik zal in Februari dus geen 1250 km halen maar elke dag minimaal 1 uur zal in 28 dagen toch wel goed zijn voor 750 km vermoed ik. Ook niet weinig.

De eerste van 12 maanden zit erop dus nog 11 te gaan.
Heb ik de camping geboekt komt die Michael Boogerd met een oproep om met hem de Mont Ventoux te beklimmen van 9 t/m 13 juni voor 699 euro. Zie ikbeklimdemontventoux.nl
Ook leuk maar ik ga het in september doen en dus heb ik nog de gehele zomer om te trainen.

Volg me op Strava en op Twitter @Bijnaelkedag