donderdag 31 maart 2016

 
 
De Kale Berg
 
 
Nu de maand maart op zijn einde loopt ben ik benaderd door de website van "de kale berg" om iets te vertellen over mezelf en wat de beweegreden was om virtueel elke dag de Mont Ventoux te beklimmen. Ze hadden me al gevolgd op Twitter en op Strava gezien wat ik aan het doen was.
Op de link kun je het stukje lezen.  Stukje op de website van de kale berg 
 
Ik heb wat verteld over de maand "Maart is mijn Mont Ventoux maand" en het opleuken van fietsen op de Tacx.
Wat ik eigenlijk vergeten ben is dat ik geïnspireerd ben geraakt door Leon de Kort en zijn boekje
"Elke dag een uur". Ik ben op 1 januari begonnen en nu ben ik dus 3 maanden bezig en dat is verre van 12 maanden. Pas een kwart zit erop.
Ik krijg van volgers leuke reacties en tips. Ook op Strava gaan fietsers me volgen of zijn gewoon nieuwsgierig wat ik afgelopen maand aan het doen ben geweest.
Ik moet zeggen dat het fietsen elke dag lichamelijk wel meevalt maar dat het voornamelijk een mentale kwestie is. Elke dag tijd vrijmaken ongeacht werk, gezin, sociale contacten, vermoeidheid etc. is zwaarder dan het fietsen zelf.
 
Maar het fietsen op de Tacx wordt nu hopelijk minder en het goede weer en de zomertijd zorgen voor fietsen in de buitenlucht. Hopelijk gaan we een mooi voorjaar en zomer tegemoet.
Ik heb gisteren bij Peinder Bike Service in Oud Gastel een 2e achterwiel besteld om bij goed weer naar buiten te kunnen en niet elke keer mijn blauwe Tacx band moet wisselen.
Ook heb ik een triatlonstuur besteld om wat te liggen tijdens het fietsen. Ik heb de afgelopen maanden toch wel wat last gehad van slapende handen en op een gegeven moment weet je niet meer hoe je de handen moet plaatsen.
A.s. vrijdag kan ik mijn wiel ophalen en het stuur laten monteren.
Zaterdag kom ik uit de nachtdienst en kan hopelijk in de middag lekker wat naar buiten.
Ik geloof dat ze aardig lenteweer geven.
 
Vanmorgen woog ik 96 kg en dat zal de komende dagen door de nachtdienst wel weer veranderen.
Als ik vanmiddag ( donderdag) uit bed kom ga ik voor de laatste keer deze maand de Mont Ventoux op en heb ik 31 beklimmingen achter de rug. Ik vond het geweldig om te doen en zal voordat ik in september naar de kale berg ga nog wel enkele keren de tacx pakken om een beetje te ervaren hoe het klimmen voelt en de omgeving nog eens te bekijken en oom om mijn tijden voor de laatste maal vast te leggen zodat ik een goed vergelijk heb met de echte beklimmingen.