vrijdag 8 april 2016


Virtueel

Was vorige week groot aangekondigd dat het weer in het weekend stukken beter zou zijn.
Dat is a.s. weekend weer het geval. Niet zo goed als vorige week maar mogelijk toch droog.

WeerOnline meldt:

Morgen ziet er niet eens zo heel slecht uit.  De dag kan mistig beginnen, dat lost in de loop van de ochtend op. Vooral de eerste helft van de dag schijnt de zon op veel plaatsen. Vanuit het zuidwesten neemt in de loop van de middag de bewolking toe. In Zeeland begint het in de tweede helft van de middag te regenen. In het noordoosten blijft het nog lange tijd mooi met ruimte voor de zon. Het wordt 14 graden in het westen tot lokaal 16 langs de oostgrens. De zuid(oost)enwind is meest matig.
Een zwakke storing veroorzaakt wat regen in de avond en nacht naar zondag. Het koelt af naar 4-6 graden bij weinig wind.
Zondag kan met een beetje geluk de paraplu weer in de kast, want de regen trekt naar het noorden weg. Vanuit het zuiden breekt het zonnetje in de ochtend snel door en er staat weinig wind. Het noordoosten moet tot halverwege de middag wachten voordat de zon weer tevoorschijn komt. Het wordt 11 graden in het westen tot 13 dieper in het binnenland.

Afgelopen weekend dus mijn eerste kilometers buiten gefietst maar vanaf maandag zat ik weer op de Tacx omdat het weer op de momenten dat ik wilde fietsen nat en winderig was.
Dus heb ik deze week Virtueel weer de nodige bergen beklommen.
Maandag volle bak afdaling van de Galibier waarbij ik het gevoel kreeg niet moe te raken en kon blijven trappen. Heerlijk ritje.
Dinsdag een stuk beklimming van de Col du Glandon waarbij ik na een uur ben gestopt wegens tijdgebrek maar zoals ik mezelf op 1 januari had beloofd om elke dag minimaal 1 uur te fietsen.
Dus dat doe ik graag maar soms kom je door werk en andere verplichtingen wat krap in de tijd en ben je genoodzaakt af te stappen na 1 uur.
Woensdag een beklimming van de Galibier en ik merk dat zelfs virtueel de beklimmingen hier anders lopen dan de Mont Ventoux die ik in Maart 31 x heb beklommen.

Nu heb ik gisteren nog gedacht dat mijn cassette op het achterwiel ( vrijdag nieuw achterwiel gekocht voor de Tacx) anders is omdat ik het gevoel zwaarder te trappen. Ga nog eens navragen bij de fietshandel.

Donderdag heb ik een stuk van de beklimming naar de Col du Telegraph gedaan en ook weer na 1 uur gestopt.

Vandaag zal ik weer een virtuele rit doen omdat het weer nog steeds wisselvallig is en ik nog andere klusjes op mijn lijstje heb staan.

Wat het van het weekend wordt is dus nog onduidelijk.