zondag 3 januari 2016


Lekker bezig

Het is zondag 3 januari en ik heb vannacht wederom niet best geslapen. Die nachtdiensten van afgelopen week halen me toch weer uit het ritme. Dus ik was al vroeg op en dat op mijn vrije dag.
Dus na het ontbijt kon ik al vrij vroeg op de Tacx en koos vandaag voor het traject van de laatste 41 km van de Ronde van Vlaanderen. Leuk die DVD's van Real Life Video maar die segmenten passen niet elke dag in mijn schema want nu zat ik toch bijna 1,5 uur op mijn fiets.
Dat is voor een keer niet erg maar dit kan ik niet elke dag.
Nu kwam het vandaag goed uit want ik had mezelf beloofd om de 100 km te halen in de eerste drie dagen omdat de January Distance Challenge een aardige stok achter de deur is om jezelf te pushen om net wat meer kilometers ta maken dan je misschien zonder die uitdaging zou doen.
En Strava liegt niet dus heb ik de eerste 100 binnen.

Via de website "de kale berg" over de Mont Ventoux" kwam ik terecht op een stukje van Bert Wagendorp. Held op zolder heet het en confronteert je even met het verschil tussen de Tacx ( in mijn geval in de bijkeuken) en de werkelijkheid van de berg zelf.  

De komende weken wordt een beproeving omdat mijn diensten er niet om liegen en ik maar weinig vrij ben maar ik sla me er wel doorheen.
Volgens mij is de eerste kilo er ook af en woog ik vanmorgen 103,5 kg.
Nieuwjaarsdag nog wat oliebollen op en appeltaart dus de komende weken komt dat niet meer in het menu voor en richt ik me op het voedingsschema dat ook Leon de Kort had en dat zich voornamelijk richt op weinig koolhydraten maar veel eiwitten.

Dat schaaltje havermout met sojamelk , blauwe bessen en de eetlepel lijnzaad was heerlijk na het fietsen vanochtend.