vrijdag 22 april 2016


200 km

Afgelopen dagen heerlijk buiten gefietst in de Brabantse polder en ik heb genoten.
Ik ben op 1 januari begonnen met fietsen en tot een paar dagen geleden was dat op de Tacx wat natuurlijk goed beviel maar nu ik de wind voel en de zon een beetje bij warmt is binnen fietsen echt een alternatief voor de winter of slechte weersomstandigheden.

De afgelopen 4 dagen 200 km gefietst met een zonnetje maar ook met een frisse harde wind uit volgens mij alle richtingen. Althans zo voelt het soms. Ik weet al sinds mijn voortgezette schooltijd dat het waait als je fietst maar soms vraag ik me af of windstille dagen wel bestaan.

Ik ben ontzettend blij met mijn opzetstuur al moet ik wat minder hard knijpen in de grepen omdat ik wat kleine pijntjes heb in mijn ellebogen. Maar je stuur goed vasthouden met deze wind is een must.



Bij een plaspauze zag ik een paar eenden zwemmen ( achterin te zien) maar ik zag ook de gedumpte plastic zakken liggen. Onvoorstelbaar om dat hier te dumpen.











Verderop na ongeveer 1 km reed ik voorbij
iets anders. Dat zag er beter uit en ben
toch maar even gestopt voor een foto (zie rechts)



De weersverwachting voor de komende dagen en de rest van april is niet best.
Vandaag nog buiten fietsen maar zaterdag en zondag wordt het alleen maar slechter met zondag 80% kans op regen.
Dus ik denk dat de Tacx weer aan de beurt is.

Hopelijk draait het weer bij want ik zou op 1 mei graag deelnemen aan de Servais Knaven Classic in Etten Leur deelnemen.
Zondag 1 mei a.s. wordt de 5e editie van de Servais Knaven Classic verreden. Deze toertocht, vernoemd naar de oud Parijs-Roubaix winnaar, biedt een sportieve dag voor jong en oud, met mooie routes tussen de 25 en 225 kilometer. Start en finish zijn op het Trivium in Etten-Leur.

We zullen zien.......