vrijdag 18 maart 2016


Over de helft

Het was een zware week. Vorige week zaterdag uit de nachtdienst en na een paar uur slaap op de zolder verder met de laminaatvloer. Dus dat betekent op de knieĆ«n , bukken , kruipen, etc. 
In de loop van de middag even zitten en daarna op de fiets voor de 12e beklimming. Het was de klim vanuit Sault dus dat viel nog mee. 
Op zondag vroeg begonnen met de laminaatvloer en dat heb ik geweten. Veel gedaan maar ook veel energie gebruikt. Ik zweet enorm bij het klussen en om dat weer aan te vullen valt nog niet mee. 
In de loop van de middag wat gegeten en gedronken en ondanks de vermoeidheid op de fiets voor de 13e beklimming die zoals verwacht zwaar werd. Zware benen en uiteindelijk gingen die op de automaat rond. Na 1 uur 22 en 47 sec was ik boven en dat was in vergelijking met de vorige beklimmingen vanuit Bedoin wel wat langer. 
Maandag en dinsdagochtend voorafgaand aan de avonddienst vanuit Malaucene en Sault de klim gedaan.  Maandag ging goed maar dinsdag ging als een speer. Ik ben volle bak gegaan tot aan Chalet Renard en het voelde goed. Lekker op het middelste voorblad. Vanaf Chalet Renard rustig opgepakt tot boven. Het resulteerde in een tijd van 1 uur 16 min. en 36 sec. Dit was de 12e tijd volgens Strava.

Woensdag was weer een andere dag. Om 06.30 uur vertrokken naar Heerhugowaard voor een 
OR-trainingsdag. 160 km heen en 160 km terug. Dat duurde tot 17.30 uur en ik was dus pas om 19.20 uur thuis. Onderweg in de auto gegeten dus bij thuiskomst kon ik gelijk door naar de fiets. Juist op zo'n dag ook weer de beklimming vanuit Bedoin. Het was ook te merken aan de tijd. 1 uur 23 min. en 13 sec. Veruit de langzaamste tot nu toe maar ik was wel OVER DE HELFT.
Om 22.00 uur zat ik vermoeid maar voldaan op de bank met een kopje thee en een stukje chocola.

Gisteren was een vrije werkdag maar de laminaatvloer op zolder komt er niet uit zichzelf te liggen.
Na de wekelijkse boodschappen, een rit naar de milieustraat met afval en een uurtje of drie vloertje leggen (incl. trap af en op om te zagen in de schuur) en spullen verplaatsen de 17e beklimming. Zware benen en algehele vermoeidheid brengen me toch nog naar boven in 1 uur 18 en 22 sec. 
Blijkt volgens Strava nog een goede tijd te zijn ook. 2e tijd vanuit Malaucene.

De komende 3 dagen vroege dienst dus fietsen in de namiddag.
Vanmiddag zal dan de 18e beklimming zijn dus nog 14 te gaan.
Als ik ze nu vergelijk kan ik niet kiezen v.w.b. de zwaarste van de drie. Sault is natuurlijk goed te doen omdat je daar het meeste op je middelste voorblad kunt doen. 
Vanuit Malaucene begin je gelijk met klimmen terwijl je vanuit Bedoin een korte aanloop hebt.
De zware gedeeltes van 10 % of meer liggen bij Bedoin duidelijk in het middag en vanuit Malaucene wat meer verdeeld maar ze zijn er wel.
Ik zou zeggen dat ze beide gelijkwaardig zijn en als ik naar de tijden kijk is er ook weinig verschil.
Het zal in september misschien duidelijker worden.

Over de helft dus dat betekent aftellen naar de 31e beklimming.

Gewicht vanochtend 97.5 kg.