zaterdag 6 februari 2016



Klimmen



Afgelopen dagen al ruim honderd kilometer geklommen (114).
Ik merk nu wel het verschil tussen een vlak segment of een afdaling. In 1 uur 30 kilometer of meer fietsen is duidelijk wel wat anders dan 18 of 19 kilometer klimmen in 1 uur.

Afgelopen week 2 segmenten gefietst in de Ronde van Vlaanderen waarbij ik toch met alle klimmetjes daarin toch nog aan 28 kilometer kan komen doordat je daar ook afdaalt en af en toe een vlak stuk hebt.
Als ik dat vergelijk met de beklimming van de Col du Glandon of de Col du Telegraph zie ik dat je met 14 km/u daar omhoog gaat. De video loopt dan toch wat langzamer en de cadans ligt ronde 84.


Bij een snelheid van ongeveer 14,5 km/p en een hellingspercentage van 7 รก 8 % ligt mijn vermogen op ongeveer 300-350 Watt. Gaat de snelheid omlaag of omhoog en/of de hellingspercentage wijzigt dan verandert direct het vermogen. Nu heb ik geen vermogenssensor maar de software berekent op basis van die waardes toch een redelijk betrouwbaar cijfer.

Vanavond en morgen de week volmaken en dan zal ik misschien aan de 150 km komen.
Al dat klimmen vraagt ook de nodige zweetdruppels maar ik heb het gevoel dat het iets minder zweet vergt dan 30 per uur rijden. Het energie verbruik zal waarschijnlijk hetzelfde zijn.

Vrijdagmiddag stond ik even op de weegschaal en het stond er echt: 99.8 kg.
Dus ik zat officieel onder de honderd kilo en dat maakt me blij.
Nu was het vanmorgen weer anders dus pas over enkele dagen zal het blijvend zijn.

Ondertussen blijft het buiten regenen en waaien. Dus i.p.v. winter is het herfst buiten.
Binnen in de bijkeuken is het ongeveer 18 Gr. en lekker fietsweer.