zondag 10 januari 2016



Nieuwe DVD's

Ik ben nu enkele weken op mijn Tacx aan het fietsen en de keuze van routes die ik heb is beperkt en ook de segmenten van die routes verschillen niet zo van elkaar behalve dan de afstanden.
Dus zit er maar een ding op en dat is meer keuze creƫren door enkele Dvd's bij te kopen.
Op de site van cyclingvideo vindt je diverse Dvd's voor weinig geld. Tenminste minder dan op de site van Tacx zelf.
Ik ben nu in het bezit van Challenge Roth en 2 dvd's van de Ronde van Vlaanderen.
Ook heb ik een dvd van een Tour Etappe uit 2013 ( ontvangen bij aankoop Tacx) en een dvd van de beklimming van de Galibier ( gedownload uit Tacx winkel) maar beide dvd's kan ik niet gebruiken in de Cadense VR software. Ik heb ze een mailtje gestuurd daarover en ze antwoorden dat ze daar mee bezig zijn dus hopelijk kan ik ze binnenkort gebruiken.

Bij het zoeken naar een leuke interessante dvd twijfelde ik om een Nederlands traject te nemen of een aansprekende bergetappe uit Frankrijk of Italiƫ.
Het afwegen van prijs tegenover de kilometers op de dvd brengt me tot de aanschaf van 2 dvd's van de La Marmotte die veel kilometers ( ruim 160) bieden voor hun geld.
Ik hoop dat ik ze snel thuis heb want ik kan niet wachten om vanuit Allemond richting de Col du Glandon te rijden en te genieten van de omgeving vanuit mijn eigen bijkeuken.

De keuze voor de Mount Ventoux dvd's schuif ik nog even voor me uit want ik wil die wel heel graag maar ben bang dat het nog te vroeg is want uiteindelijk is de vakantie in September ook nog ver weg.
Ik wil niet nu al weten hoe zwaar het gaat worden.

Ondertussen heb ik afgelopen vrijdag op mijn vrije dag deze week nog een segment van 30 km met de Koppenberg gereden en gisteren (zaterdag) ben ik op mijn gewone fiets naar het werk gefietst om bij thuiskomst er nog 20 km op de racefiets aan vast te plakken.

Dus voor beide uitdagingen (distance en climbing) heb ik goede zaken gedaan.
Ik heb nu 289 km voor januari en 2124 klimmeters staan en lig dus op schema.