dinsdag 14 juni 2016


Harder , Sterker , Fitter

Vorige week gaf ik al aan dat mijn doel om elke dag te fietsen niet is gehaald.
Maar dat kan ik nu wel accepteren en ik ga door.
Nu kan ik ook op andere dagen  beslissen om niet te fietsen zoals afgelopen dagen nu ik weer drie nachtdiensten heb. 

Afgelopen week toch lekker 271 km gefietst. Lekker warm weer en ook een enkele keer op de Tacx.

Plaspauze - een reepje en slokje en weer verder

Deze week ga ik dat niet halen denk ik en dat heeft te maken met de slechte weersverwachting deze week. Veel regen en onweersbuien. 
Afgelopen week onderweg een stukje opgereden met een man die ik inhaalde en die achter me bleef hangen ( uit de wind). Ik riep wat over de wind en toen kwam hij naast me rijden. 
Een man van 69 jaar uit Rucphen. Hij reed behoorlijk door en ik moest alle zeilen bijzetten om bij te blijven. We reden dik 30 aan het uur en toen ik even naar achter moest voor een auto zag ik dat hij de grote molen draaide. Om bij te blijven moest ik ook doorschakelen naar de grote versnelling en dat ging goed. We reden samen een stuk van Dinteloord naar Steenbergen over de Boompjesdijk.
Hij vertelde ook in de winter op de mountainbike te zitten en zou na de 85 km van die dag de volgende dag 120 km rijden met een groepje. Toe hij even later naar rechts afsloeg ging ik toch weer terug naar het middelste blad.
Maar respect en ik hoop dat ik op die leeftijd ook nog fiets op die manier.

Later die rit kwam ik achter twee renners  te zitten die ook behoorlijk door reden en ik koos ervoor om er eens achter te blijven en dat voelt echt makkelijk als je uit de wind kunt zitten.
Voor iemand die alleen fiets is dat even lekker maar na Stampersgat sloeg ik rechtsaf nadat ik ze even had ingehaald met een versnelling om ze te bedanken.

Na een paar dagen niet te hebben gefietst voel ik de honger om lekker wat kilometers te maken.
Ik voel me dan ook sterk en fit en wil soms ook lekker hard gaan.

Liggend op mijn ligstuur tegen de wind in beuken of wind mee en een tandje erbij.
Uiteindelijk zaterdag een Virtuele rit op de Tacx ( afdaling Col du Galibier) waarbij een vol uur volle bak door heb gereden met een gemiddelde van iets boven de 40 p/u en dat was toch lekker en bevestigd dat ik ik sterker ben geworden.

Na deze 3e nachtdienst een paar dagen vrij en hopelijk krijg ik de gelegenheid om een paar mooie ritten te maken en niet alleen op de Tacx wat segmenten te doen.

Twitter - @Bijnaelkedag
Strava - Nico Lazaroms

Nog ruim 80 dagen tot MT