vrijdag 29 januari 2016



Camping


Vandaag is er weer een stap gezet richting de Mont Ventoux. De camping is vastgelegd.
Van 30 augustus t/m 9 september kan ik terecht in een mobil-home op Camping le Ventoux in de Provence. Dat is nog ver weg dus nog genoeg trainingskilometers voor de boeg.

In die tien dagen wil ik natuurlijk de Mont Ventoux beklimmen en kijken of ik niet 1, niet 2 maar 3 beklimmingen op 1 dag kan doen. De zogenaamde Cinglé.
Sinds 1988 bestaat Le Club des Cinglés du Mont-Ventoux. Om tot dit vermaarde genootschap toegelaten te worden, moet je de drie zijden van de berg op één dag beklimmen. Is je dat gelukt en kun je dat bewijzen met een gestempelde kaart, dan krijg je de fel begeerde titel Cinglé du Mont-Ventoux, wat zoveel betekent als "Malloot van de Mont Ventoux". Je bent dan officieel lid van Le Club des Cinglés du Mont-Ventoux.
Alles over de Mont Ventoux is te lezen op de website de Kale berg.
Ook is er is een heuse website van Clubcinglesventoux waar je kunt lezen over de routes en de regels om bij de geslaagden te horen.
Cinglé (137 km en 4400 m)
Klimmen en afdalen, per fiets, op dezelfde dag (tussen 0 en 24 uur) via de drie geasfalteerde hoofdwegen.  De volgorde van de routes naar keuze van de deelnemer.


Dus daar ga ik voor en ik heb er alle vertrouwen in.

Januari zit er bijna op en de afgelopen dagen nachtdienst gehad dus elke dag wat gefietst in de avond en trouw mijn uurtje vol gemaakt. De laatste drie dagen moet ik nog 115 kilometer dus dat wordt geen probleem en is de Finishersbadge van Strava van mij. 1250 km in januari.

Op naar Februari!!!!