donderdag 7 januari 2016

Na en voor het werk

Er zitten weer 80 kilometer in de benen. Gisteren op 6 januari na het werk direct 2 segmenten van de Ronde van Vlaanderen. 1 segment van 28 kilometer en omdat ik niet aan 1 uur zat heb ik nog een segment gedaan van 2 kilometer waarin de beklimming van de Koppenberg zit.

Hiernaast heb ik de twee schermen geplaatst waaruit ik kan kiezen in de Dvd's van de Ronde van Vlaanderen. Genoeg variatie zou ik zeggen maar soms moet ik dus meerdere segmenten fietsen om aan minimaal 1 uur te komen.
Sommige zijn zo lang of zwaar en dat is nu in beginstadium van deze uitdaging ook niet ideaal. Later in het jaar misschien.


Vanmorgen voor het werk de laatste 50 km op de DVD van Roth gefietst.
Niet echt vlak maar met diverse beklimmingen die soms goed lopen maar op sommige moet je terug schakelen want anders wordt het te zwaar.
Ik denk altijd maar aan de tip van Louis Delahaije van Lotto Jumbo die tegen Leon de Kort zei de benen te laten vallen en niet je knieƫn kapot te rijden.

Ik moest trouwens even van de fiets voor een plaspauze ( 1 glas smoothie teveel gedronken denk ik ) na ongeveer 1 uur fietsen.
Ook daarna nog een keer van de fiets omdat er iets begon te kraken aan mijn achterwiel of de ophanging van de Tacx. Ik had even het idee dat ik er doorheen ging zakken of dat er iets zou afbreken.
E.e.a. aangedraaid en daarna was het geluid minder al vindt ik wel dat je allerlei geluiden hoort die je buiten minder hoort of die zijn er niet.
Ik kijk tussen mijn benen door en zie het hele frame van links naar rechts bewegen. Het zijn maar millimeters maar toch!!


Alles bij elkaar heb ik de afgelopen ritten toch weer goed gewerkt aan de twee Strava uitdagingen.
Ik heb 226 km staan bij de Distance Challenge en de Climbing Challenge geeft aan dat ik 1726 meter heb geklommen.

Dus ik doe lekker mee en de derde uitdaging om op 1 dag 100 km te rijden lijkt me ook wel iets maar daar denk ik nog even over na.