zaterdag 2 januari 2016

De uitdaging is begonnen

Vrijdag 1 januari 2016 is mijn uitdaging begonnen en heb ik mijn eerste kilometers gefietst.
De DVD van de Triatlon van Roth begin ik al aardig te herkennen
Zoals de voorgaande dagen heb ik ook nu na ongeveer 50 minuten een pijnlijk zitvlak.
Als je lekker buiten fietst ga je nog wel eens staan om te strekken of je kont even te lichten om net wat anders te gaan zitten. Op de Tacx ga je maar door en verandert je zithouding bijna niet.
Buiten rol je lekker door of kun je bergaf je benen even stil houden maar op de Tacx stopt dan de cadansmeter en je snelheid gaat terug naar nul dus blijf je trappen.

In gedachten zie ik me komende zomer al weer lekker buiten fietsen om behalve mijn uur per dag nog wat extra's te doen en om de zon en wind te voelen.
Hier binnen drupt het zweet van mijn hoofd en armen en neem nog een slok uit mijn bidon.

Nog 364 dagen


Zaterdag 2 januari sta ik op en ga lekker mijn ontbijtje eten met mijn zaterdagkrant ernaast.
Dan wordt het tijd om weer op de fiets te stappen en kies vandaag voor de 1e 25 km van de Ronde van Vlaanderen. Lekker af en toe een flinke heuvel zorgt voor behoorlijk wat afwisseling in versnelling en zwaarte. Ik probeer het advies van Louis Delahaije op te volgen en mijn cadans tussen de 90 en 100 te houden.



Hij zei letterlijk tegen Leon de Kort: laat de pedalen vallen. Lekker genieten van wat je doet,
lekker bewegen. Eerst wennen aan de dagelijkse tred zonder veel belasting.
En dat ben ik aan het doen. Genieten van de dagelijkse inspanning. Ik voel me fit en denk al aan morgen om weer een stuk weg te trappen en mogelijk na drie dagen de 100 km te passeren.



Nu gaat het in eerste instantie om elke dag een uur vol te maken maar op de achtergrond heb ik me op Strava aangemeld voor de January Distance Challenge en ga voor de 1000 km in deze eerste maand.