zaterdag 26 maart 2016


Een lekke band 

Een week waarin ik niet veel naar het werk ben geweest maar toch bezig ben geweest.  
De laminaatvloer op zolder ligt er ondertussen in en nu nog alle spullen weer op zijn plaats en nog wat afwerken. Al dat bukken , kruipen etc.  heeft wel voor wat rug / heupklachten gezorgd en ik loop nu al enkele dagen niet zo lekker. Fietsen daarentegen is geen probleem.

Deze week klim 19 t/m 25 weggetrapt en vanaf vandaag nog 6 x omhoog.
Niet elke dag gaat het even gemakkelijk en ik kan voelen dat het toch zwaarder wordt door elke dag te klimmen. Ook afgelopen donderdag nog laat gefietst na een lange dag onderweg te zijn geweest voor de OR ( vergadering in Heerhugowaard tot 16.00 uur).
Nu 4 vroege diensten en vanaf woensdag 3 nachtdiensten dus donderdag wordt de laatste klim vanuit Bedoin nog een pittige.

Mijn Twitter account gebruik ik om mijn beklimmingen in de maand Maart te melden en dat levert toch wel leuke reactie's op.
Het aantal volgers is inmiddels opgelopen naar 41 en @fietsmaatjes en @kaleberg retweeten volop.
Dat levert voor reacties van bijvoorbeeld Guido die aangeeft dat mijn virtuele klimtijden niet realistisch zullen zijn in vergelijking met echt de berg beklimmen. Hij geeft aan zelf al 8x de Mont Ventoux te hebben beklommen waarvan 3x op 1 dag. (wat ook mijn plan is).
Guido geeft nog wat tips en wenst me succes.

Ook Appie is geïnteresseerd en vraagt of ik echt elke dag fiets of soms een dag oversla om die later weer in te halen of te compenseren zoals vrachtwagenchauffeur Appie dat noemt.

Gisteren was ik aan het fietsen op de Tacx toen ik mijn achterwiel hoorde weg slippen. 
Dus moest ik van de fiets om de band wat op te pompen en nadat ik weer begonnen was moest ik na 1 minuut weer eraf. Ik had gewoon een lekke band op mijn Tacx gekregen. Geloof je dat.
Een lekke band bij het fietsen op een rollenbank. Dus van de fiets , fiets van de Tacx, wiel eruit en de binnenband vervangen (gelukkig had ik nog een bandje liggen).
Na al dat gedoe was ik flink uit mijn ritme en mijn avondeten schoof verder op doordat ik natuurlijk wel eerst naar de top moest. Het is allemaal wat later geworden maar toch wel voldaan. 
Ik had er niet aan moeten denken dat ik geen reservebandje had gehad. Dan had ik mijn band moeten plakken en dan was het heel laat geworden. 

Ook met de Paasdagen slaan we niet over ( echtgenote steunt me enorm) en ben er bijna.

Gewicht vanochtend 96,5 kg en de rust pols is oké. 
Ook de hartslag tijdens inspanning blijft ver onder maximum. 
Voel me fit. 
Nog een week en dan is het april. Dan gaan we naar buiten.