vrijdag 22 januari 2016


Weer een week

Weer een week verder en ik ben nu exact 3 weken onderweg. Nog 49 te gaan. Deze week veel kilometers gefietst. Allemaal goed voor het totaal deze maand en het doel is bijgesteld.
Eerst wilde ik 1000 km halen in de maand januari maar ik zag op Strava dat je bij de Distance Challenge een Virtuele Finishersbadge ontvangt.
Dus nu moet ik de komende 10 dagen nog 406 km fietsen. Of ik dat kan halen weet ik natuurlijk nog niet met volgende week 4 nachtdiensten op het werk.
Ondertussen sta ik op positie 7672 van de 192.876 deelnemers (en het aantal loopt nog op).

Bij het Climbing Challenge valt mij wat op. Het aantal geklommen kilometers gaat wel heel snel en dat komt omdat ook de afdalende kilometers worden meegeteld. Ik heb afgelopen weekend 2x de afdaling gedaan van de Col du Galibier en daarbij pak ik 2x 929 meter voor de Challenge.
Nu snap ik dat de koploper uit Braziliƫ al ruim 53.000 meter heeft geklommen en dus ook gedaald.
Jammer want zo zijn de deelnemers die op een berg wonen altijd in het voordeel.
Ook sta ik niet slecht in dit klassement : op positie 537 met 20.144 meter. Waarschijnlijk niet eerlijk maar dat is de koploper ook niet. Maar de regels zijn voor iedereen gelijk dus klopt het eigenlijk ook weer wel.

Alles bij elkaar gaat het niet slecht en voel ik me goed.
Geen blessures en ik slaap beter dan de periode voor deze uitdaging.
Het gewicht is onderweg naar de 100 kg en ik hoop eind februari daar onder te zitten.
Ik heb al de heerlijkste gerechten op zonder veel koolhydraten maar met veel groenten en vlees, vis of peulvruchten. Heerlijk.!!!!